Graham's Port Six Grapes Porto Reserve 20% 0,75l

4 hodnotenia
Značka: Grahams

Červené víno - sladké - Porto e Douro - Portugalsko
Použité odrody - Touriga Francesa, Touriga Nacional, Tinta Barroca

Označenie vína Six Grapes odkazuje na klasifikáciu vín z jednotlivých usadlostí označovaných počtom hrozien na sudoch. Bohaté fortifikované červené víno s omamnou vôňou višní v čokoláde a holandského kakaa. Chuť je mimoriadne plná s tabakovým záverom. Vrelo odporúčame s čokoládovými dezertmi.

Dostupnosť Skladom (3 ks)
Môžeme doručiť do:
3.4.2024
Kód: 3424-3446
€19,50 €16,25 bez DPH
Graham's Port Six Grapes Porto Reserve 20% 0,75l
4 hodnotenia
Značka: Grahams
graham s six grapes reserve port
Tip
4,8 4 hodnotenia

Červené víno - sladké - Porto e Douro - Portugalsko
Použité odrody - Touriga Francesa, Touriga Nacional, Tinta Barroca

Označenie vína Six Grapes odkazuje na klasifikáciu vín z jednotlivých usadlostí označovaných počtom hrozien na sudoch. Bohaté fortifikované červené víno s omamnou vôňou višní v čokoláde a holandského kakaa. Chuť je mimoriadne plná s tabakovým záverom. Vrelo odporúčame s čokoládovými dezertmi. Označenie vína Six Grapes odkazuje na klasifikáciu vín z jednotlivých usadlostí označovaných počtom hrozien na sudoch. Bohaté fortifikované červené víno s omamnou vôňou višní v čokoláde a holandského kakaa. Chuť je mimoriadne plná s tabakovým záverom. Vrelo odporúčame s čokoládovými dezertmi.

Graham´s je prominentný „Port House“,  ako sa vinárstvam z tejto oblasti hovorí. Bolo obľúbeným portským Sira Winstona Churchilla. História W & J Graham´s  siaha do prvej polovice 19. storočia. V roku 1890 vinárstvo postavilo impozantnú pivnicu vo Vila Nova de Gaia s úchvatným výhľadom na Porto. Najlepšie vína pochádzajú z Quinta dos Malvedos, ktorú Graham´s kúpil v roku 1890. Graham´s je dôležitý obchodník s vínom nie len v oblasti, ale s vplyvným hlasom aj mimo krajiny. Je známy vo svete pre svoju kvalitu najmä ročníkových vín. V pivniciach zrejú vína od roku 1882. Od roku 1970 patrí Graham´s pod Symington Family Estates, ktorá vlastní vyše 1000 ha vinohradov v oblasti s postupným prechodom na organické pestovanie viniča. Paulovi Symingtonovi udelil časopis Decanter v roku 2012 titul Man of the Year.

Dodatočné parametre

Kategória: Portské víno
Hmotnosť: 2 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: