RECEPT: MOJITO TROCHU INAK

To, že zázvor má zázračné účinky už vieme, tak prečo ho nepoužiť aj do koktejlu a neurobiť niečo pre svoje zdravie? :)

NA PRÍPRAVU ZÁZVOROVÉHO MOJITA POTREBUJEŠ:

  • Limetka
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • Mätu
  • Sódu
  • Zázvor
  • ľadová drť
  • Havana Club Anejo 3 Anos (6 cl) – alebo iný biely rum

POSTUP:

  1. Nakrájaj si limetku (najlepšie na polmesiačiky) a  nastrúhaj očistený zázvor (cca 1 lyžičku).
  2. Limetku, 2 lyžice trstinového cukru a 1 lyžičku nastrúhaného zázvoru vlož do pohára a intenzívne popuč, aby sa chute premiešali.
  3. Do zmesy pridaj cca 10 stopiek mäty, zľahka ju premiešaj a zasyp ľadovou drťou. 
  4. Na záver pridaj 6cl  Havana Club Anejo 3 Anos (alebo iného bieleho rumu) a pohár dolej sódou.
  5. Aby koktejl lahodil aj oku, môžeš ho ozdobiť zvyšnými lístkami mäty a kúskom zázvoru.


Ak nie si fanúšikom zázvoru, vyskúšaj osviežujúce melónové Mojito. 

NA PRÍPRAVU MELÓNOVÉHO MOJITA POTREBUJEŠ:

  • 4 veľké mätové listy
  • ½ limetky
  • 1 lyžicu múčkového cukru
  • 120 g červeného melóna nakrájaného na kocky (+ na trojuholníky na výzdobu)
  • 30 ml bieleho rumu
  • ľadovú drť

POSTUP:

  1. Nakrájanú limetku a listy mäty vlož do pohára a zasyp cukrom.
  2. Zmes poriadne pomačkaj, aby limetka pustila šťavu a mäta prevoňala zmes.
  3. Pridaj kúsky melóna (ktoré predtým odkôstkuješ) a opäť to celé pomačkaj.
  4. Pridaj ľadovú drť a zalej ju bielym rumom.
  5. Podľa svojho vkusu (a podľa toho, koľko šťavy nám melónik pustil) môžeš drink ešte doplniť sódou.
  6. Pohár dozdob trojuholníkom melónu a ovocné osvieženie je na svete ;)